Solid Surface

 In blog

Wat is Solid Surface?

Solid Surface is ‘duurzaam oppervlaktemateriaal’. Het is een product op basis van een acrylmineraalgrondstof, hoofdzakelijk bestaande uit aluminiumhydroxide en polymethylmethacrylaat. De voordelen van beiden zorgen voor een buitengewoon aantrekkelijk materiaal.

Voordelen?

 1. sterk en duurzaam
 2. brandwerend
 3. vocht- en vlekbestendig
 4. onderhoudsvriendelijk
 5. bestand tegen schadelijke invloeden van een groot aantal chemische middelen
 6. hygiënisch : porie- en naadloos
 7. fraai en praktisch
 8. repareerbaar (!)
 9. slijtvast
 10. thermisch vervormbaar
 11. milieuvriendelijk

Bewerking

Als wij solid surface verwerken en bewerken, kunnen wij in ons atelier ook maar enkel dit doen. De verlijming van het product vereist werken in een stofvrije omgeving. Na de verlijming volgt schuren, schuren en …schuren. Kortom, een vrij arbeidsintensief proces om tot een prachtig eindresultaat te komen. Helaas maakt dit het prijskaartje net wat duurder dan ander materiaal maar, geloof ons, zeker de moeite waard!

Onderhoud en gebruik

Solid surface is warmte-bestendig. Doch een kookpot rechtstreeks op dit materiaal plaatsen wordt afgeraden! Ook bij dit materiaal gebruik je best onderzetters en snijplanken. Het onderhoud is gemakkelijk…met een vochtige doek en een reinigingsproduct over het oppervlakte is gaan is voldoende. Gebruik geen schuursponjes op dit product, evenals geen scherpe objecten zoals messen zonder onderlegger of snijplank. Gebeurt dit toch? Geef ons dan een belletje en we schuren het oppervlakte terug op.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search